maanantai 10. helmikuuta 2014

Valmistelin ravintolapäivää varten

Sunnuntaina meidän kadunkulmaan ilmaantuu pikkuinen koju, jossa myydään chaita! Lisää tietoa Chai time! -kojusta löydät Satunnaisista. Chai on mielettömän hyvää ja tuotto menee hyväntekeväisyyteen, siinä on jo kaksi erittäin hyvää syytä piipahtaa maistiaisella tai ostaa chaita kotiinvietäväksi! ;)

Ravintolapäivän valmisteluihin kuuluu kaikenlaista, mutta myös askarteluja :) Saisihan sitä kojun pystyyn askartelemattakin, mutta en malttais!

Tein julistetta, joka tulee kojulle. Lopullinen idea muotoutui tehdessä.

Halusin ravintolapäivän logon julisteeseen
Mallailin logoa mukin koristeeksi
Mukista ei pitänyt alunperin tulla kultainen
...mutta onneksi tuli!

Nuo pallurat ovat olevinaan chaikupposia, ei hymiöitä...

Löysin Clas Ohlsonilta muuten kivoja kannellisia pahvimukeja, mutta mua harmitti kun niissä luki "I like my coffee to go". Se ei jotenkin sopinut chaimukiin. En ollut varma ehtisinkö tehdä niille mitään, joten ostin myös toisenlaisia mukeja. Nekään ei ihan sopineet, mutta eipähän niissä kuitenkaan puhuttu mitään kahvista.





No, eihän se nyt ollutkaan vaiva eikä mikään muokata mukeista sopivat. Olisinpa ostanut koko läjän vain näitä mukeja!


Mustaa akryylimaalia ja valkosta vahaliitua päälle

Teinpä myös muutamat pienet mainokset, jos edes lähikaupan ilmotustaululle ehtisin käydä viemässä...


Mitäköhän muuta sitä vois vielä tehdä? :)

maanantai 3. helmikuuta 2014

Intoilin häistä ja kokeilin kukkasilla

Pikkusiskoni on menossa kesällä naimisiin ja voitte vain kuvitella kuinka innoissani olen! Ettekä varmaan ikinä arvaa, kuka on saanut intoilla morsiamen ja kaasojen kanssa kaikenlaisista askartelujutuista ;) On vaikea sanoa, onko morsian vai isosisko enemmän innoissaan häihin liittyvistä askarteluista. Niistä todennäköisesti lisää häiden lähestyessä ja etenkin niiden mentyä, sillä olisi tylsää paljastaa liikaa ennen häitä ;) Joululomalla askarreltiin jo hääkutsuja, muut somisteet ovat lähinnä ideointi- ja suunnitteluvaiheessa.

Häihin uppoaa helposti paljon rahaa, myös askarteluihin. Tiimarin konkurssimyynnit sattuivatkin aika sopivasti tälle keväälle, sieltä on saanut kaikenlaista tarviketta. Kohtuuhintaan, edullisesti ja toisinaan lähes ilmaiseksi.

Myös kukkiin saa laitettua useampia euroja. Siksipä olen ehdottanut morsiamelle, jos vaikkapa vieheet, kaasojen hiuskukat tai jopa morsiuskimpun väsäisi itse.

Nappasin parit kukat lähes kolme viikkoa vanhasta neilikkakimpusta, joka on edelleen ilahduttanut meitä pirteällä pinkkeydellään, ja tein pienet kokeilut. Kukkateippiä (Tiimarin alesta), sakset, helmiä, ohutta rautalankaa, hakaneula ja muutama minuutti, muuta ei näihin tarvittu.



Tein kaksi erilaista. Toinen hiuksiin, toinen rinnuksiin. Rinnuksiin tuleva kaipaisi jonkin kauniin vihreän lehden tuomaan ryhdikkyyttä, mutta hiuskukka voisi toimia tuollaisenakin. Väri on kuitenkin vähän liian pinkki, ehkä. Morsian saattaisi pitää enemmän valkoisesta tai vaaleanpunaisesta. Ja helmissähän on paljon vaihtoehtoja, eikä niitä välttämättä tarvitse lainkaan. Katsotaan, kehkeytyykö näistä jotain! :)


Jos päädytään tekemään näitä häihin, on luvassa kuvalliset ohjeet vieheiden tekemiseen :)