tiistai 28. lokakuuta 2014

Värjäsin makuupussin

Tämä makuupussi tuleekin lämmittämään hieman pienempää ihmistä tulevana talvena. Alkuperäinen makuupussi on kirpparilta (3e) ja alkuperäinen väri oli haalistunut beige-vaaleansini-valkoinen. Värjäsin sen tekstiiliväreillä pesukoneessa tummansiniseksi.


Väri peitti alkuperäisen kuvion erinomaisen hyvin, eikä tarttunut vetoketjuun tai nauhoihin. Sen sijaan kanttinauha otti vähän itseensä. Ehkä sen voisi vaihtaa johonkin hauskan väriseen? Alunperin tarkoitus oli painaa pussiin vielä jokin hauska kuvio, ja hahmottelinkin ideoita paintin avulla. Voi hyvinkin olla, että kuviot jää painamatta. Olisi nimittäin paljon muutakin tekemistä ennen nyytin saapumista, mm. gradu.




sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Ompelin pienen pussilakanan

Perheeseemme tulee toivottavasti lähiaikoina kolmas jäsen, pieni ja tuhiseva sellainen. Tämä pieni ihminen tarvitsee kaikenlaista, muun muassa pussilakanoita ;)

En ole mikään ompelijattarien ompelijatar, mutta onnistuin kuitenkin taikomaan verhoista pussilakanan. Ostin nämä verhot aikoinaan ensimmäiseen yhteiseen asuntoomme ja nyt ne saavat palvella uudessa tehtävässä.



Onneksi pussilakanoita löytyy myös mm. kirppareilta, kaapeista ei nimittäin löydy enempää puuvillaisia lakanakankaaksi soveltuvia vanhoja verhoja ;)



Saa nähdä, millaisia unia näissä lakanoissa nukutaan. Toivottavasti rauhallisia! ;)