lauantai 17. marraskuuta 2012

Hups, neuloin!

Jopas innostuin. Tässä sukkapariskunta nro. 3!


Vaalea ja ruskea lanka ovat Suomalaista sukkalankaa, petroolin värinen on Seitsemää veljestä. Kuvio on päästäni, saa varastaa ja soveltaa. Todella helppo tehdä.

Onko jollain konkarilla antaa hyviä vinkkejä siihen, miten voi välttää tuon reiän, joka tuli kantapohjan tekemisen jälkeen tuohon "kulmaan"?

6 kommenttia:

 1. Tuon poimimiskohdan (ja koko poimimisreunan) saa reiättömäksi, kun neuloo poimitun silmukan kiertäen eli takareunasta tai poimii sen puikolle jo alun perin kiertäen.

  Laitanpas tähän muutaman linkin aiheesta, kun huvikseni tässä vähän googlailin:

  http://www.ullaneule.net/0206/neuvot_sukkaekstra.html Asiaa sukista, kantapäistä ja kavennuksista. Myös reiätön silmukoiden poimimisreuna käsittelyssä!

  http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=32 Video-ohje: kiertäen oikein neulominen.

  http://www.helsinki.fi/~rkosken/neulonta5.pdf (hyvä paketti neulemerkeistä noin muuten vain)

  Ylipäänsä silmukoiden poimimisen voi tehdä parilla tavalla: joko poimia ensin silmukat vanhasta reunasta puikolle ja alkaa neuloa uudella langalla(tämä opetettiin minulle koulussa) (Tämäkin tapa löytyy Käspaikan ohjeista: http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/index.html --> SUKAT perusohjeet: Minnan sukkaohje).

  tai toinen tapa on "neuloa" silmukat puikolle uudella langalla ja jatkaa neulomista.
  Kts. http://www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/silmukoiden_poimiminen.html


  Vielä lisää kantapääideoita löytyy tuolta Käspaikasta ja Ullaneuleen sivuilta, mutta myös Ravelrystä (täältä löytyy yhdellä Ravelryn ohjeella neulotut sukat, joissa on vähän erilainen kantapää, ja linkki ohjeeseen: http://sekaisinsilmukoista.blogspot.fi/2011/05/uusi-kantapaakokemus.html ).

  Juu, tämä vähän innostui, mutta toivottavasti jollekin näistä linkeistä on hyötyä :)

  - Lottis -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitti Lottis! :) Mun tarviikin katsoa noi kun seuraavan kerran teen kantapäätä...

   Poista
 2. Ihanat sukat, sulla on selvästi silmää! (: Kantalapun kulmaan tulevaa reikää itse vältän siten, että lisään yhden tai joskus jopa kaksi ylimääräistä silmukkaa siihen reiän kohdalle. Kaventaessa täytyy sitten vain kaventaa hieman useampi silmukka. Jotkut sukkaohjeet nykyään ohjeistavatkin ylimääräisen silmukan poimimiseen, joten kyseessä vaikuttaisi olevan hyvin yleinen ongelma. Toivottavasti saat seuraavat sukat onnistumaan ilman reikää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, okei! :) No, jos näistä neuvoista huolimatta meinaa ens kerrallakin tulla reikä, niin tiedän mistä hakea tukiopetusta villasukkien kanssa ;)

   Poista
 3. Ihana Hanna! Kiva seurata sun väkerryksiä täältä! Mäkin teen kaikkea ja on projektia ja kun ei ole aikaa niin halua tehdä jotain. Oot oppinu tekemään villasukan! Munkin pitäisi opetella, mutta toistaiseksi olen neulonut vain koiran villapaitoja erilaisilla palmikoilla. Mäkin oon maalannu vuosien jälkeen nyt taas. Sain joululahjaksi vuosi sitten akryylimaalipakin ja olen niillä maalannut vähän. Itsekin muistin aikoinani pitäneeni enemmän öljyäreistä, mutta niitä en viitsinyt pyytää koska pelkäsin ettei tekniikka olisi enää hallussa 8 vuoden tauon jälkeen. En vielä ole keksinyt mitään järkevää maalattavaa paitsi Kallen muotokuvan, joka onkin pian valmis. Olisi ihana saada sut joskus kylään. Olet rakas <3 t. Camilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana Camilla! <3 Siistiä, että oot alkanut taas maalaamaan ja mäkin haluan opetella palmikon! :) Olis ihanaa tulla kylään, pitäisi vain sopia, milloin ;) Rakas olet.

   Poista