maanantai 22. lokakuuta 2012

Vaatetin lasipurkin

Tai siis en ihan vielä vaatettanut! 

Aloitin aamupalapöydässä virkkaamaan, enkä vielä aloittaessani tiennyt, mitä olen tekemässä. Keittiössä on pyörinyt muutama pesty lasipurkki jo jonkin aikaa, joten ajattelin, että voisin päällystää jonkin niistä virkkaamalla. En ole vielä päättänyt, päällystänkö hieman korkeamman lasipurkin maljakoksi tai kynäpurkiksi vaiko hieman matalamman purkin tuikkupurkiksi. Kynttilät kyllä tuikkisivat kauniisti virkatun seinämän läpi.


Aloitin virkkaamalla aika pitkän pätkän ketjusilmukkaa, jotta purkin pohjaan jäisi iso aukko. Luulisin, että purkki pysyy paremmin pystyssä näin. Sitten aloin virkkaamaan pohjaa. Lisäsin joka viidennellä, kunnes pohja oli lähes purkin pohjan kokoinen. Parempi, että on hieman tiukka kuin että tulee liian löysä. Sen jälkeen jatkoin virkkaamista lisäämättä silmukoita ja aion jatkaa, kunnes purkin kaula tulee vastaan. Siinä vaiheessa ajattelin kaventaa hieman, jotta "vaate" pysyy purkin päällä. Laitan lisää kuvia, kun saan purkkeja valmiiksi! :)



Näistähän voisi tehdä vaikka sarjan virkattuja lasipurkkeja vaikkapa joululahjaksi! Tulipahan taas keksittyä tekemistä luennoille... Virkkuukoukku ei onneksi kilise hiljaisessa luentosalissa kuten sukkapuikot! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti