maanantai 8. lokakuuta 2012

Valoa ja kertismukeja

Kun muutimme nykyiseen asuntoomme, etsin kovasti olohuoneeseemme kivaa lamppua. Kriteerit lampulle olivat kovat, nimittäin lampun tuli olla sekä isokokoinen, hauskannäköinen että kaiken lisäksi vielä edullinen. Eihän sellaista lamppua löytynyt. Ajattelinpa siis, että voisin tehdä itse jonkin lampunvarjostimen mummolta saaduista pitsiliinoista. Kun suunnittelin lamppua, ajattelin googlata jos jollain olisi kokemusta moisen varjostimen kyhäämisestä. Lukemieni juttujen valossa projekti vaikutti kovin haastavalta. Onneksi googletellessani satuin osumaan myös kuviin kertakäyttömukeista tehdyistä lampuista. Jätin pitsiliinat kaappiin ja päätin itsekin kokeilla kertismukilamppua! Ja tässä tulos:


Jos joku aikoo ryhtyä samaiseen urakkaan, tässä hieman ohjeita:

Tarvikkeet: kertakäyttömukeja (muistaakseni noin 100 kpl), niittejä, nitoja, energiansäästölamppu, ripustinsarja (Ikeasta 3e)

Mukit voivat olla valkoisia tai läpikuultavia tai oikeastaan minkä värisiä tahansa. Kaikkein parhaiten onnistut, jos mukien sivut ovat mahdollisimman tasaiset.

Itse tein puolipallon muotoisen, sillä kärsivällisyyteni ei riittänyt kokonaisen pallon tekemiseen. Aloitin alhaalta ja etenin ylöspäin. Voit myös tehdä seitsemän mukin 'klustereita' ja sitten liittää niitä toisiinsa kiinni. Kaikkein ylimmän mukin kohdalle jätin aukon ja laitoin yhden mukin eri päin. Tämän mukin pohjaan tein reiän, josta ujutin johdon läpi.

Nautinnollisia askarteluhetkiä!

<3: Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti